Netpuds pris på facaderenovering af hus

Netpuds pris på facaderenovering af hus

Leder du efter netpuds pris på facaderenovering af hus? Netpuds er en god mulighed, hvis din eksisterende facade er begyndt at vise tegn på slid eller porøsitet. Det er også velegnet som en overfladebehandling, når der tilføres facadeisolering.

En af fordelene ved netpuds er, at det er både fleksibelt og holdbart sammenlignet med andre pudseteknikker som vandskuring og filtsning. Netpuds har en levetid på cirka 10-12 år og kan påføres på forskellige typer facadeoverflader. Læs mere om facaderenovering af dit hus.

Dog er netpuds ikke altid den bedste løsning til alle typer facader. Det er vigtigt at undersøge, om det er den rette metode for din bygning, før arbejdet påbegyndes.

Få gratis rådgivning og 3 uforpligtende tilbud

Hvis du vil have et præcist estimat for netpuds på dit hus, kan du bruge 3byggetilbud.dk. 

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige firmaer, som specialiserer sig i netpudsning og facaderenovering.

Tilbuddene er gratis, uforpligtende og hurtige at få. Brug dem som prisoverslag, eller vælg det, der passer dig bedst.

3byggetilbud tilbyder dig følgende

Entreprisegaranti op til 35.000 kr.
100% Gratis og uforpligtende tilbud
Hurtigt svar og personlig vejledning
Image link
Image link

Hvad koster netpuds pris af et hus?

Prisen for at få netpudset en facade ligger gennemsnitligt mellem 700-800 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms. Flere faktorer kan dog påvirke den samlede pris, såsom facadens højde, behov for stillads, og om facaden kræver udskiftning af mursten eller sandblæsning før arbejdet kan begynde.

Her er en oversigt over typiske priser for forskellige dele af processen:

Opgave Pris (inkl. moms)
Udskiftning af beskadiget mursten 100-125 kr. per mursten
Afrensning og sandblæsning af facaden 100-150 kr. per m2
Netpudsning 700-800 kr. per m2
Opsætning af bukkestillads (facade under 4 m) 15.000-18.000 kr.
Opsætning af facadestillads (facade over 4 m) 50.000-60.000 kr.
Stilladsleje per dag 300-500 kr. per dag

Netpuds pris pr m2

Prisen for netpuds varierer typisk mellem 700 og 800 kr. pr. m², inkl. moms. Denne pris kan påvirkes af faktorer som facadens tilstand, arbejdsomfang og eventuelle ekstraopgaver, der måtte være nødvendige, såsom afrensning eller reparationer. For at få en præcis pris anbefales det at indhente tilbud fra flere murerfirmaer, da lokale priser og specifikke behov kan påvirke den endelige omkostning. 
Det er også vigtigt at overveje, om der skal anvendes specialmaterialer eller ekstra arbejdsindsats, som kan påvirke den samlede pris for netpudsning af din facade.
netpuds før
Foto: murermester_kent_byskov_hansen på Instagram. Eksempel på netpuds af hus inden.

Fordele og ulemper ved netpuds af dit hus

Netpuds er en solid og visuelt tiltalende løsning, men det er vigtigt at afveje omkostningerne og egnetheden til den specifikke facade.

Fordele ved netpuds:

  • Fleksibilitet: Netpuds kan påføres på næsten alle typer facadeoverflader, hvilket gør det alsidigt og velegnet til både ældre og moderne bygninger.
  • Robusthed: Netpuds er slidstærkt og har en lang levetid, normalt 10-12 år, før der kræves større vedligeholdelse.
  • Isoleringsmuligheder: Det er ofte anvendt i kombination med facadeisolering, hvilket kan forbedre bygningens energiforbrug og komfort.
  • Visuelt tiltalende: Netpuds giver en jævn, ensartet overflade, som kan males eller behandles i forskellige farver og strukturer for at skabe et ønsket udseende.
  • Forstærker facaden: Det kan styrke facaden og beskytte mod revner, særligt på ældre bygninger med porøse overflader.

Ulemper ved netpuds:

  • Pris: Selvom netpuds er en effektiv løsning, kan det være dyrere end andre pudsemetoder som vandskuring eller filtsning, især hvis der kræves omfattende forberedelsesarbejde såsom udskiftning af mursten eller sandblæsning.
  • Begrænsninger: Netpuds er ikke altid egnet til meget beskadigede eller ustabile facader, hvor andre metoder eller en mere omfattende renovering kan være nødvendige.
  • Stilladser: Arbejde på højere bygninger kræver ofte stilladser, hvilket kan øge de samlede omkostninger betydeligt, især hvis projektet varer længere tid.
  • Vedligeholdelse: Selvom netpuds har en god holdbarhed, vil der på længere sigt være behov for vedligeholdelse, herunder reparationer eller ny maling for at bevare udseendet.
  • Vejrpåvirkning: Netpuds kan være følsomt overfor fugt og frost under påføringen, hvilket kan forårsage forsinkelser eller fejl, hvis det ikke udføres under de rette forhold.
netpuds af hus efter
Foto: murermester_kent_byskov_hansen på Instagram. Eksempel på netpuds af hus efter.

Priseksempler på netpudsnining af facaden

Når man overvejer netpuds som en løsning til facaderenovering, kan omkostningerne variere afhængigt af flere faktorer såsom bygningens størrelse, facadens tilstand, behov for stillads og eventuelle forberedende opgaver som afrensning og murreparationer. Nedenfor finder du to eksempler, der viser prisforskellene mellem en simpel netpudsning af en 1-plans facade og en mere kompleks renovering af en højere bygning, hvor der kræves ekstra forarbejde. Eksemplerne giver et godt indblik i, hvordan prisstrukturen kan se ud for forskellige typer renoveringsprojekter.

Priseksempel 1: Netpuds pris af 1-plan facade på 120 m²

I dette eksempel ser vi på omkostningerne ved netpudsning af en 1-plans bygning med en facade på 120 m². Opgaven inkluderer ikke behov for stillads, da facaden er lav, og der er ingen krav om afrensning eller sandblæsning. Dog er der et mindre behov for udskiftning af mursten, og bortskaffelse af byggeaffald skal håndteres. Dette giver et godt overblik over, hvad en simpel facaderenovering med netpuds kan koste.

Opgave Pris (inkl. moms)
Udskiftning af 8 mursten 800-1.000 kr.
Bortskaffelse af byggeaffald 2.000 kr.
Netpuds af facade (120 m²) 84.000-96.000 kr.
Samlet pris 86.800-99.000 kr.

Priseksempel 2: Netpuds pris af 2-plan facade på 140 m² inkl. afrensning og sandblæsning

Her har vi et eksempel på netpudsning af en større 2-plans bygning med en facade på 140 m². I dette tilfælde er der behov for opsætning af facadestillads, da højden kræver det. Derudover skal facaden afrenses og sandblæses, før netpudsningen kan begynde. Der er også et behov for udskiftning af mursten og håndtering af byggeaffald. Dette eksempel viser omkostningerne ved en mere omfattende facaderenovering.

Opgave Pris (inkl. moms)
Udskiftning af 12 mursten 1.200-1.500 kr.
Opsætning og leje af facadestillads 50.000-60.000 kr.
Bortskaffelse af byggeaffald 3.500 kr.
Afrensning og sandblæsning af facade (140 m²) 14.000-21.000 kr.
Netpuds af facade (140 m²) 98.000-112.000 kr.
Samlet pris 166.700-197.000 kr.

Hvad påvirker prisen på netpuds af?

Når du overvejer netpuds som en facaderenoveringsløsning, er det vigtigt at forstå, hvilke faktorer der påvirker den samlede pris. Nedenfor er nogle af de mest afgørende aspekter, som kan variere afhængigt af bygningens specifikke behov og omfanget af arbejdet:
Bygningens højde: Højere bygninger kræver stillads, som kan øge prisen væsentligt.
Bygningens højde: Højere bygninger kræver stillads, som kan øge prisen væsentligt.
Facadens tilstand: Beskadigede facader kræver ekstra forarbejde, som reparationer eller udskiftning af mursten.
Afrensning og forberedelse: Nødvendig afrensning og sandblæsning før netpuds kan øge de samlede omkostninger.
Bortskaffelse af byggeaffald: Udgifter til fjernelse af affald fra arbejdet påvirker også den endelige pris.

Skjulte omkostninger ved netpudsning af hus?

Ved netpudsning af et hus kan der være skjulte omkostninger, som ikke altid er tydelige ved den første vurdering. Her er nogle af de potentielle skjulte omkostninger:

Forberedelsesarbejde: Omkostninger til yderligere forberedelse af facaden, såsom afrensning, sandblæsning eller reparation af eksisterende skader, kan variere og ikke altid være inkluderet i det oprindelige tilbud.

Stilladsudgifter: Hvis facaden er høj eller utilgængelig, kan der være behov for opsætning af stillads, hvilket kan tilføje betydelige ekstraomkostninger.

Bortskaffelse af byggeaffald: Omkostninger til at fjerne og bortskaffe affald fra tidligere reparationer eller fra selve netpudseprojektet kan hurtigt stige.

Ændringer i omfanget af arbejdet: Uforudsete problemer, som f.eks. skjulte skader eller behov for yderligere reparationer, kan medføre ekstra omkostninger, som ikke var planlagt i det oprindelige tilbud.

Vejrpåvirkning: Hvis vejret forsinker arbejdet eller kræver ekstra foranstaltninger, kan det medføre ekstra omkostninger.

Kvalitetskontrol og vedligeholdelse: Omkostninger til kvalitetskontrol og eventuelle efterfølgende reparationer eller vedligeholdelse kan også tilføjes.

Det er en god idé at få en grundig vurdering og en detaljeret tilbudsliste for at sikre, at alle potentielle omkostninger er taget højde for. Vi anbefaler du får mindst 3 tilbud så du undgår at betale for meget for netpudsning af dit hus.

netpuds pris renovering undervejs
Foto: murermester_kent_byskov_hansen på Instagram. Eksempel på netpuds af hus før og efter.

Netpudsning af hus: Hvad skal du være opmærksom på?

Netpudsning af hus er en effektiv metode til at forbedre bygningens udseende og beskyttelse. Når du planlægger netpudsning, skal du overveje flere faktorer for at få det bedste resultat. Først og fremmest er det vigtigt at få en grundig vurdering af facadens tilstand. Skader, såsom revner eller løse mursten, skal rettes, inden pudsningen påbegyndes. 

Derudover kan der være skjulte omkostninger forbundet med forberedelsesarbejde som afrensning og sandblæsning. Disse processer sikrer, at netpudset hæfter ordentligt og forlænger dets levetid. Stilladsudgifter kan også være en væsentlig faktor, især for højere bygninger. En præcis vurdering og en klar forståelse af, hvad der er inkluderet i prisen, kan hjælpe dig med at planlægge dit budget og undgå uventede udgifter.

Aspekt Betydning
Facadens tilstand Skader som revner eller løse mursten skal repareres, før netpudsen påføres for at sikre, at pudsen binder ordentligt.
Forberedelsesarbejde Afrensning og sandblæsning kan være nødvendigt for at sikre en jævn overflade, hvilket kan medføre ekstra omkostninger.
Stilladsudgifter Opsætning af stillads kan være nødvendigt for højere bygninger og vil påvirke den samlede pris.
Materialevalg Valg af netpuds og eventuelle ekstra materialer kan variere i pris og kvalitet, hvilket påvirker den samlede omkostning.
Skjulte omkostninger Uforudsete udgifter som ekstra reparationer eller forlænget arbejdstid kan opstå, så det er vigtigt at få en detaljeret oversigt over omkostningerne.

Vigtige overvejelser før du netpudser din murstensfacade

Før du får netpudset din murstensfacade, er det vigtigt at overveje facadens tilstand og forberede den ordentligt. Kontroller om murstenen er skadet eller porøs, og sørg for, at facaden er grundigt rengjort. 
 

Selvom netpudsning ofte har en længere levetid end andre pudsemetoder, er det ikke uden behov for vedligeholdelse. Murstensfacader kræver derimod næsten ingen vedligeholdelse.

Før du beslutter dig for at netpudse din murstensfacade, bør du overveje det nøje. Netpudsning er en yderligere omkostning, som du skal tage højde for i dit budget. Når først facaden er pudset, kan du ikke ændre mening og få din gamle murstensfacade tilbage.

Hvis din murstensfacade ser slidt ud, kan det i nogle tilfælde være mere økonomisk og effektivt at foretage en omfugning og udskifte beskadigede mursten i stedet for at vælge netpudsning.

netpuds pris under renovering
Foto: murermester_kent_byskov_hansen på Instagram. Eksempel på netpuds af hus før og efter.

Netpuds af gamle huse: Gode råd til håndtering af skader

Når du overvejer at netpudse et gammelt hus, er det vigtigt at være grundig i din inspektion og forberedelse. Gamle bygninger kan have skjulte skader, der kan påvirke kvaliteten af pudsningen og bygningens generelle tilstand.

Her er nogle vigtige punkter at være opmærksom på, samt hvordan du håndterer eventuelle problemer:

Inspektion af facaden: Netpuds gamle huse

  • Revner og sprækker: Tjek facaden for revner og sprækker, der kan være tegn på strukturelle problemer. Små revner kan ofte repareres med passende fyldstof, men større revner kan indikere dybere problemer, som skal adresseres af en professionel.

  • Fugt- og vandskader: Undersøg facaden for tegn på fugt- og vandskader, såsom afskalning, misfarvning eller svamp. Fugtproblemer kan forværres, hvis de ikke håndteres korrekt, og kan føre til dårlig vedhæftning af netpudsen.

  • Løse mursten eller puds: Kontroller, om der er løse mursten eller eksisterende pudslag. Løse områder skal repareres eller erstattes, da de kan påvirke netpudsens stabilitet og holdbarhed.

  • Skader fra koldbroer eller træk: Gamle bygninger kan have koldbroer eller områder med utilstrækkelig isolering, som kan føre til kondens og skader. Identificer og isoler disse områder for at forhindre yderligere skader

Valg af netpudsmaterialer

  • Materialekompatibilitet: Vælg netpudsmaterialer, der passer til den type murværk og eksisterende puds. Nogle gamle bygninger kan have unikke krav, og det er vigtigt at vælge produkter, der ikke kun forbedrer udseendet, men også sikrer langvarig holdbarhed.

  • Fleksibilitet og åndbarhed: Vælg netpudsmaterialer, der tillader facaden at ånde og kan håndtere de bevægelser og ændringer, der kan forekomme i gamle bygninger. Dette hjælper med at forhindre, at pudsen sprækker eller løsner sig.
Foto: skoubyg_aps på instagram. Eksempel på reperation af skade på gammelt hus.

Udfordringer: Netpuds pris gamle huse

Ved at være opmærksom på disse fordele og udfordringer kan du bedre planlægge og forberede dig på netpudsningsprojektet for gamle huse, sikre et godt resultat og maksimere værdien af din investering.

  • Ekstra forberedelse: Gamle huse kan have skjulte skader eller porøse overflader, der kræver ekstra forarbejde før netpudsen påføres. Dette kan omfatte reparationer af revner, udskiftning af mursten eller grundig afrensning, hvilket kan øge omkostningerne.

  • Strukturelle bekymringer: Ældre bygninger kan have strukturelle problemer, som ikke altid er synlige ved første øjekast. Det er vigtigt at få en grundig inspektion for at sikre, at netpudsen ikke dækker over alvorlige problemer.

  • Krav til materialer: Valget af netpudsmaterialer skal være passende for den type bygning, du arbejder på. For gamle bygninger kan der være behov for specifikke materialer, der er kompatible med den eksisterende konstruktion.

  • Omkostninger: Forberedelsesarbejde og eventuelle nødvendige reparationer kan gøre netpudsning af gamle huse dyrere end på nyere bygninger. Det er vigtigt at få et detaljeret tilbud og planlægge for mulige ekstraomkostninger.

  • Tørretid og vedligeholdelse: Netpudsen kræver tid til at tørre og hærde ordentligt, hvilket kan forlænge projektets varighed. Derudover skal du være forberedt på løbende vedligeholdelse for at sikre, at pudsen forbliver i god stand over tid.

DIY-projekt med netpuds pris gør det selv

I denne video viser Lasse, hvordan du enkelt kan renovere facaden eller påføre facadepuds/netpuds på forskellige overflader. Netpudsning kan anvendes både indendørs og udendørs, og kan bruges på overflader som ydervægge, indervægge, skorstene, facader og lignende. Du kan godt lave netpuds før det selv.

Fordele og ulemper ved netpuds gør det selv

Når du overvejer at udføre facaderenovering eller netpudsning selv, er der flere fordele og ulemper, du bør tage i betragtning.

Gør-det-selv netpuds pris

  • Materialer: 450-850 kr. pr. m² ekskl. moms.
  • Udstyr og værktøj: Omkostninger til køb eller leje af værktøj og udstyr (f.eks. armeringsnet, pudsebræt, blandemaskine).
  • Stilladsleje: 300-400 kr. pr. dag ekskl. moms, med leje omfattet hele perioden, også i weekender.
  • Andre omkostninger: Eventuelle ekstra omkostninger til affaldshåndtering, afdækning, og eventuel hjælp til arbejdsopgaver.

Her er en oversigt over fordele og ulemper ved gør det selv:

Fordele Ulemper
  • Omkostningsbesparelser: Lavere udgifter ved at undgå arbejdskraft og entreprenørgebyrer.
  • Fleksibilitet: Arbejd i dit eget tempo og på tidspunkter, der passer dig.
  • Personlig Tilfredsstillelse: Oplev tilfredshed ved at fuldføre projektet selv.
  • Læring og Erfaring: Opnå nye færdigheder og teknikker.
  • Tilpasning: Fuld kontrol over materialer, metoder og design.
  • Tidskrævende: Kan tage længere tid, især uden erfaring.
  • Mangel på Erfaring: Højere risiko for fejl, som kan føre til ekstra omkostninger.
  • Kvalitetskontrol: Resultaterne kan variere uden professionel erfaring.
  • Værktøj og Udstyr: Kræver muligvis dyrt specialværktøj eller udstyr.
  • Sikkerhed: Arbejde med højder og tunge materialer kan udgøre sikkerhedsrisici.
  • Tidsbegrænsninger: Uventede problemer kan forlænge projektets varighed.

Hvilke facader er velegnede til netpuds?

Netpuds kan påføres mange typer facader, uanset om de er lavet af mursten, gasbeton, beton, multiblokke, gipsplader, facadeisolering eller tidligere puds. Det betyder dog ikke, at netpuds er den bedste løsning for alle facader. Læs mere om vandskuring af hus.

Velegnede facader til netpuds af hus:

Netpuds fungerer særligt godt på porøse eller meget skadede underlag. For eksempel, hvis en murstensfacade er ødelagt af frostsprængninger eller sætninger, kan netpuds være en effektiv løsning. Det er en relativt billig metode, der kan forvandle et hus og dække overflader, der trænger til en grundig renovering. 

Visuelt udtryk og stil:

Når du overvejer netpuds, bør du også tænke på husets oprindelige stil og visuelle udtryk. Netpuds kan ændre husets udseende, så det er vigtigt at sikre, at det passer til din vision for facaden.

facadeisolering og netpuds pris
Foto: Skalflex.dk. Efter montering af isoleringsplader, pudses facaden ovenpå isoleringspladerne med netpuds.

Netpuds og isolering: Hvordan udføres det?

Netpudsning på isolering er en effektiv metode til at forbedre bygningens energieffektivitet og udseende, men det kræver omhyggelig forberedelse og korrekt udførelse for at opnå et holdbart og æstetisk tilfredsstillende resultat.

Forberedelse:

    • Kontroller isoleringen: Sørg for, at isoleringen er korrekt installeret og fastgjort. Den skal være jævnt fordelt.
    • Rengør overfladen: Fjern støv og snavs fra isoleringen, så pudsen hæfter ordentligt.

Påføring af forankringsnet:

    • Fastgør net: Påfør et forankringsnet over isoleringen. Dette net, lavet af glasfiber eller stål, hjælper pudsen med at hæfte og forhindre revner.
    • Overlap: Sørg for, at nettene overlapper lidt for at dække hele overfladen.

Forberedelse af Netpuds:

    • Bland puds: Følg producentens anvisninger for at blande pudsblandingen med vand til den rette konsistens.
    • Test konsistens: Konsistensen skal være jævnt blandet, hverken for tynd eller for tyk.

Påføring af netpuds:

    • Første lag: Påfør et jævnt lag af netpuds over forankringsnettet med en murerske eller pudsebræt. Glat overfladen med en glatter.
    • Tørretid: Lad det første lag tørre helt før påføring af næste lag.

Ekstra lag og afslutning:

    • Andet lag: Påfør et andet lag puds om nødvendigt for at opnå ønsket tykkelse og finish. Glat det ud og lad det tørre.
    • Kontroller: Inspicer den tørrede puds for fejl og reparer eventuelle ujævnheder.
    • Overfladebehandling: Overvej maling eller en beskyttende belægning for ekstra holdbarhed.

Ofte stillede spørgsmål ved netpuds

Hvad koster netpuds pris af dit hus?

Netpudsning koster typisk mellem 450 og 850 kr. pr. m² ekskl. moms, afhængigt af flere faktorer. Prisen varierer baseret på husets størrelse, nødvendige reparationer, typen af puds (silikone eller almindelig), og om arbejdet kræver stillads eller lift. Også store vinduespartier eller komplicerede facader kan påvirke prisen.

Hvis du hjælper med opgaver som affaldshåndtering eller afdækning, kan det også påvirke prisen. Prisen kan variere for et lille parcelhus sammenlignet med en større udlejningsejendom.

Kan jeg selv netpudse mit hus?

Selvom det er muligt at udføre netpudsning selv, kræver det viden om materialer, timing, underlag, armeringsnet og afslutningsteknikker. Du skal også overveje, om du skal male facaden og hvordan du effektivt dækker vinduer og døre af. Hvis du er usikker på nogen af disse aspekter, kan det være en god idé at kontakte en professionel facaderenoveringsekspert.

Omkostninger ved opsætning af stillads

For et parcelhus på 100 m² i 2/3 plan koster opsætning og nedtagning af stillads ca. 40.000-50.000 kr. ekskl. moms. Leje af stillads koster 300-400 kr. pr. dag ekskl. moms, også for weekender.

Omkostninger ved netpudsning af skorsten

Netpudsning af en skorsten koster mellem 5.000 og 25.000 kr. ekskl. moms. Prisen afhænger af, om der er behov for skorstensstillads, som koster fra 15.000 kr. ekskl. moms. Arbejde fra lift kan være billigere.

Overvejelser før netpudsning

Når du vælger at netpudse dit hus, er det vigtigt at overveje, at pudsningen er permanent. Vælg farven omhyggeligt, og overvej om malerbehandling er nødvendig. Det anbefales at rense facaden med algefjerner hver andet år. Informer din murer om eventuelle specifikke ønsker før arbejdet påbegyndes.

Klik på en stjerne for at bedømme artiklen

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Ingen har bedømt denne artikel. Skal du være den første?