Bortskaffelse af eternitplader med asbest pris: Hvad koster det?

Bortskaffelse af eternitplader med asbest pris: Hvad koster det?

Bortskaffelse af eternitplader med asbest pris? Generelt ligger prisen for fjernelse af asbest mellem 140 og 690 kr. pr. kvadratmeter. Dog kan prisen variere betydeligt afhængigt af din geografiske placering og mængden af asbest, der skal fjernes. Det er også vigtigt at bemærke, at der findes forskellige typer asbest, som kun kan identificeres gennem laboratorieundersøgelser og inspektionsrapporter. 

Hvis du har asbest i dit hjem eller på din arbejdsplads, kan du læse videre for at få en idé om, hvad omkostningerne for fjernelse af dette farlige materiale kan ende med at blive, når faktorer som placering og type asbest medregnes.

Få gratis rådgivning og 3 uforpligtende tilbud

Hvis du vil have et præcist estimat for bortskaffelse af eternitplader med asbest, kan du bruge 3byggetilbud.dk. 

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige firmaer, som specialiserer sig i bortskaffelse af eternitplader med asbest.

Tilbuddene er gratis, uforpligtende og hurtige at få. Brug dem som prisoverslag, eller vælg det, der passer dig bedst.

3byggetilbud tilbyder dig følgende

Entreprisegaranti op til 35.000 kr.
100% Gratis og uforpligtende tilbud
Hurtigt svar og personlig vejledning
Image link
Image link

Bortskaffelse af eternitplader med asbest pris eksempel

For bortskaffelse af eternitplader med asbest er omkostningen 890 kr. pr. ton, mens asbestholdigt isoleringsmateriale fra vægge, gulve og rør koster fra 1.600 kr. pr. ton. Læs mere: Nyt tag på 70’er hus: Undgå at betale for meget

Et eksempel på en prisberegning For eksempel kan prisen for at fjerne et tag på 120 kvadratmeter med asbest se sådan ud:

  • Tagareal: 120 kvadratmeter
  • Pris pr. kvadratmeter: 450 kr. (gennemsnitlig pris inden for det angivne interval)
  • Omkostninger til arbejdskraft: 8000 kr.
  • Affaldshåndtering: 6000 kr.
  • Samlet pris: 66.000 kr.

I dette tilfælde vil det koste 66.000 kr. at få fjernet asbest fra et 120 kvadratmeter stort tag. Prisen inkluderer både fjernelse, arbejdskraft og affaldshåndtering. 

Bemærk, at priserne kan variere afhængigt af faktorer som typen af asbest og geografisk placering. 

Hvad påvirker prisen med bortskaffelse af eternitplader med asbest?

Prisen for at bortskaffe eternitplader med asbest kan variere en del, afhængigt af flere faktorer. Da asbest er farligt, kræver det en grundig og professionel håndtering. Her er nogle af de vigtigste ting, der påvirker prisen:

Mængden af materiale: Hvor mange eternitplader skal fjernes? Generelt vil prisen stige, jo flere plader der er. Omkostningerne bliver ofte beregnet enten pr. kvadratmeter eller pr. plade.

Type og tilstand af asbest: Nogle typer asbest er sværere og mere risikable at fjerne end andre. Hvis asbesten er i dårlig stand og let kan frigive farlige fibre, kan det øge prisen.

Arbejdskraft og udstyr: Fjernelse af asbest kræver specialudstyr og erfarne fagfolk. Arbejdskraftens omkostninger kan variere afhængigt af, hvor komplekst arbejdet er, og hvad firmaet tager i timen.

Hvor du bor: Omkostningerne kan variere afhængigt af din geografiske placering. Prisen kan være højere i områder med få specialiserede firmaer eller i områder med højere leveomkostninger.

Transport og affaldshåndtering: Det koster også at transportere det fjernede asbestmateriale til et godkendt deponi og betale miljøafgifter. Hvis deponiet er langt væk, kan det øge omkostningerne.

Lokal regulering og tilladelser: Nogle steder kræver særlige tilladelser eller inspektioner, hvilket kan øge prisen. Lokale reguleringer kan også påvirke omkostningerne.

Ekstra ydelser: Hvis der er behov for ekstra tjenester som forsegling af området, luftovervågning eller ekstra sikkerhedsforanstaltninger, vil det også påvirke prisen.

Det er altid en god ide at indhente flere tilbud så du sikre dig den bedste pris og undgår at betale for meget.

Prisoversigt for asbestsanering

Asbestfjernelse er en kritisk opgave, der ofte kræver professionel hjælp, især i ældre bygninger, hvor materialet stadig kan være til stede. Asbest kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko, og derfor er det vigtigt at få fjernet materialet sikkert og korrekt. Prisen for fjernelse af asbest kan variere betydeligt afhængigt af, hvilken type konstruktion eller materiale der er tale om. 

Asbestfjernelsesservice Priser
Asbestfjernelsesservice Pris (DKK)
Tagdækning 16.100 - 25.300 kr.
Hegn (pr. ark) 120 - 230 kr.
Loft (pr. kvadratmeter) 190 - 460 kr.
Udhæng (den ene side) 3.220 kr.
Udhæng (hele parameteren) 6.900 - 11.500 kr.
Indvendig og udvendig beklædning 18.400 - 27.600 kr.
Skur (pr. kvadratmeter) 370 kr.
Gulvbelægning (pr. kvadratmeter) 100 kr.
Gulvbelægning m/klæbende vinyl (pr. kvadratmeter) 420 - 460 kr.
Jord (pr. ton) 870 kr.
Fjernelse af beklædning (pr. rum) 4.600 - 6.900 kr.
Luftovervågning 4.600 kr.
Bortskaffelse af eternitplader med asbest pris
Foto: AT.dk. Beskyt jer mod asbest.

De forskellige typer asbest

Prisen for bortskaffelse af eternitplader med asbest kan variere afhængigt af hvilken type asbest, der er til stede. Før fjernelse bliver asbesten testet og analyseret i et laboratorium for at fastslå typen, hvilket kan påvirke de samlede omkostninger. Det er derfor vigtigt at få identificeret, hvilken type asbest der er i dit hjem for at kunne planlægge en sikker og effektiv fjernelse.

Der findes seks hovedtyper af asbest, hvoraf tre er de mest almindelige:

  • Krysotil (hvid asbest): Den mest udbredte form for asbest, som ofte findes i byggematerialer som tagplader, vægge, lofter og rør.

  • Crocidolit (blå asbest): Typisk anvendt i isolering af dampmotorer og visse cementprodukter. Denne type er særligt farlig.

  • Amosit (brun asbest): Almindeligt brugt i cementplader og rørisolering, samt i loftsplader og varmeisoleringsmaterialer. Denne type asbest betragtes også som meget farlig.

  • Anthophyllit (grå eller matgrøn): Bruges i mindre omfang i isoleringsprodukter og byggematerialer og er derfor mindre udbredt.

  • Tremolit og actinolit (brun, hvid, grøn, grå eller gennemsigtig): Disse typer blev sjældent brugt kommercielt, men kan findes som forurenende stoffer i andre materialer som krysotilasbest, vermiculit og talkum.

Hvis du gerne selv vil bortskaffe eternitplader med asbest, kan du læse mere her fra Revas.dk.

Hvad koster nedtagning og bortskaffelse af eternitplader med asbest pris fra 2025?

Flere asbestsaneringsfirmaer har oplyst, at priserne for fjernelse og bortskaffelse af asbesttage forventes at stige med omkring 15-25% fra 2025. Denne stigning skyldes nye krav om autorisation, som træder i kraft. 

Prisforhøjelserne skyldes flere ekstraomkostninger for virksomhederne som følge af de nye regler. Blandt disse er:

  • Gebyrer på 4.975 kr. til Sikkerhedsstyrelsen for autorisation af virksomheder og yderligere 4.975 kr. for godkendelse af fagligt ansvarlige personer.
  • Omkostninger til ekstra uddannelse af medarbejdere.
  • Øgede administrative udgifter, herunder til kvalitetsledelsessystemer.

Ifølge lovforslaget om autorisationsordningen estimeres de samlede omstillingsomkostninger for branchen at være cirka 2,1 millioner kr., med yderligere 0,1 millioner kr. årligt i løbende omkostninger. Arbejdstilsynet har bekræftet, at disse estimater stadig er aktuelle. Læs mere omkring udskiftning af tag med asbest her.

Priseksempel: Fjernelse af 120 m² asbestholdigt tag

Dette eksempel viser omkostningerne ved at fjerne et 120 m² asbestholdigt tag, som forbereder området til installation af et nyt tag. Fjernelsen forventes at tage to personer cirka 4-5 arbejdsdage.

  • Inkluderer grundig støvsugning af loftet for at fjerne farlige asbestpartikler
  • Firmaet håndterer alle nødvendige tilladelser og papirarbejde
  • Inkluderer bortskaffelse af asbestaffald og miljøafgifter

Pris:

  • Kvadratmeterpris: 600 kr. inkl. moms pr. m²
  • Samlet pris: 72.000 kr. inkl. moms

Priseksempel: Fjernelse af 140 m² asbestholdigt tag

Her ser du omkostningerne ved fjernelse af et 140 m² asbestholdigt tag, som også skal forberede området til et nyt tag. Fjernelsen forventes at tage to personer cirka 5-6 arbejdsdage.

  • Inkluderer grundig støvsugning af loftet for at sikre, at alle farlige asbestpartikler fjernes
  • Firmaet står for alt papirarbejde, tilladelser og anmeldelser
  • Inkluderer bortskaffelse af affald og betaling af miljøafgifter

Pris:

  • Kvadratmeterpris: 570 kr. inkl. moms pr. m²
  • Samlet pris: 79.800 kr. inkl. moms

Bemærk: Priserne kan variere afhængigt af lokale forhold og specifikke krav til arbejdet.

Hvordan kan du spare penge på bortskaffelse af eternitplader med asbest?

Når du skal have bortskaffet eternitplader med asbest, er det vigtigt at finde den rette balance mellem omkostninger og sikkerhed. Her er nogle måder, hvorpå du kan holde udgifterne nede uden at gå på kompromis med kvaliteten af arbejdet:

Indhent flere tilbud

Start med at få tilbud fra flere firmaer for at få en oversigt over prisniveauet. Vær præcis i din beskrivelse af opgaven for at få nøjagtige tilbud. Spørg også om referencer for at sikre dig, at du vælger en erfaren og pålidelig entreprenør. Selvom prisen er vigtig, bør du også overveje kvaliteten af arbejdet og materialerne. Opret en skriftlig kontrakt med detaljer om opgaven, pris, garantier og betalingsbetingelser.

Gør noget af arbejdet selv

For at reducere omkostningerne kan du overveje at udføre dele af arbejdet selv, men sørg for at følge sikkerhedsprocedurer. Afskærm arbejdsområdet for at forhindre spredning af asbestfibre og fjern fastgørelsesmidler fra eternitpladerne. Pak asbestpladerne forsvarligt ind i plastposer, så de er klar til afhentning. Hvis du er usikker, bør du kontakte en professionel.

Vælg en erfaren entreprenør

Vælg en erfaren og certificeret entreprenør, der har den nødvendige viden og ekspertise til korrekt håndtering af asbest. Bed om referencer fra tidligere kunder for at vurdere entreprenørens arbejdsstandard. Indhent flere tilbud for at sammenligne priser og tjenester, men husk, at den billigste løsning ikke altid er den bedste.

Ændringer i autorisationskrav for asbestsanering fra 2025

Fra den 1. januar 2025 træder nye regler i kraft for asbestsanering. Tidligere har der ikke været krav om autorisation for at udføre asbestsanering, hvilket betød, at både firmaer og privatpersoner kunne udføre arbejdet. Med de kommende ændringer vil kun autoriserede virksomheder få lov til at fjerne og sanere asbestholdige materialer, såsom asbesttage. For at få denne autorisation skal medarbejderne have gennemgået specifik uddannelse inden for asbestarbejde.

Hvad gælder indtil 1. januar 2025?

Private personer kan stadig fjerne asbestholdige materialer selv, så længe de følger Arbejdstilsynets retningslinjer. Efter denne dato må private kun udføre kortvarigt nedrivningsarbejde af mindre karakter, som for eksempel at fjerne enkelte tagplader eller fliser, hvis de overholder de relevante sikkerhedsregler. Læs mere om de nye asbest regler til privatpersoner.

Undtagelser fra autorisationskravet:

  • Overgangsperiode: Virksomheder har indtil 1. januar 2025 til at opfylde kravene og ansøge om autorisation. I denne periode må firmaer og privatpersoner uden autorisation fortsat udføre sanering, men det er ikke anbefalet, da forkert håndtering af asbest kan udgøre alvorlige sundhedsrisici. Arbejdet skal overholde Arbejdstilsynets regler.
  • Kortvarigt arbejde: Efter den 1. januar 2025 vil der stadig være en undtagelse for kortvarigt nedrivningsarbejde af mindre omfang, som må udføres af både ikke-autoriserede personer og virksomheder, så længe Arbejdstilsynets retningslinjer følges. Det anbefales dog stadig at bruge autoriserede fagfolk.

Bøder for overtrædelse af reglerne:

  • For virksomheder er bøden typisk 30.000 kr.
  • For privatpersoner er bøden typisk 15.000 kr.
  • Bøderne kan være højere ved alvorlige eller gentagne overtrædelser.

På Asbest-huset.dk, som ejes af BFA Bygge & Anlæg, kan du få indsigt i de forskellige dele af en bolig, hvor asbest kan være til sted

Klik på en stjerne for at bedømme artiklen

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Ingen har bedømt denne artikel. Skal du være den første?